Ar trebui să înveți de la concurentul tău

Operatorii de autobuze protestează după represiunea poliției împotriva supraîncărcării

După ce poliția rutieră a început rezervarea operatorilor de transport public pentru supraîncărcarea pasagerilor, unii operatori de transport au organizat luni dimineață un protest de-a lungul șoselei de Centură din Capitală, parcându-și autobuzele pe drum și blocând traficul timp de trei ore.

Divizia metropolitană a Poliției Rutiere a declarat că a desfășurat poliția în haine civile care a rezervat un total de vehicule publice 201 în ultimele trei zile pentru supraîncărcarea pasagerilor. Operatorii de transport Public din Kathmandu au urcat unilateral tarifele în urmă cu câteva zile, argumentând că tarifele nu au fost majorate de mult timp.

Și Poliția Rutieră a lansat o represiune împotriva supraîncărcării operatorilor de autobuze. „Am început să monitorizăm vehiculele publice de vineri, după ce am primit plângeri din partea pasagerilor că li s-au perceput tarife în exces”, a declarat Superintendentul Poliției Saroj Sharma Das, de asemenea, purtătorul de cuvânt al Diviziei.

El a spus că operatorii de autobuze încărcau Rs 20 și Rs 30 pentru distanțe diferite în capitală, atunci când tarifele reale stabilite de guvern sunt Rs 15 și Rs 20 respectiv.

„Luni, de asemenea, am început să ne conducem de la 6:30 am, dar de la 7 am operatorii de autobuze au început să blocheze drumul parcând peste 500 de autobuze pe benzile de serviciu”, a spus Das. Operatorii de transport cu autobuzul care au fost cu sutele, au blocat serviciul de benzi la Sukedhara, Chabahil, Gaushala, Koteshwar, Satdobato și Kalanki printre alte secțiuni de pe Șoseaua de centură provocând haos de călătorie pentru navetiști.

Das, cu toate acestea, au declarat că nu au amendat niciunul dintre autobuze luni, dar autobuzele au fost reținute pentru scurt timp și făcute pentru a returna tarifele pasagerilor.

În cea de-a doua săptămână din iulie, administrația Sher Bahadur Deuba a desemnat departamentul de Management al Transporturilor pentru a permite antreprenorilor de transport să ridice tarifele de autobuz pe rutele inter-provinciale cu un procent de 28%. În decizia transportatorilor de marfă care deservesc rutele din Terai și hills li sa permis să majoreze taxele de marfă cu 26 și, respectiv, 20 la sută.

Ultima dată când tarifele de transport au crescut a fost în septembrie 2018, când guvernul a decretat o majorare de 10 la sută.

Supraîncărcarea pasagerilor operatorilor de autobuze nu este un lucru nou, în timpul pandemiei Covid-19, supraîncărcarea pasagerilor sub pretextul restricției sau al regulii prohibitive a fost un fenomen omniprezent.

De această dată, poliția a declarat un autobuz privat operatorul cunoscut sub numele de Kathmandu Samyukta Yatayat Sanchalan Pvt Ltd avut în mod unilateral urcat tarifele de transport și lipite pe vehicule publice obligă pasagerii sa plateasca noile tarife. Când postul a încercat să se apropie de companie, nimeni nu era disponibil pentru comentarii.

Yogendra Karmacharya, președintele Federației antreprenorilor naționali de Transport nepalezi, a declarat însă că niciun operator de autobuze din cadrul Federației nu a urcat tarifele.

„Solicităm, de asemenea, guvernului să majoreze tarifele, dar nu să majorăm tarifele unilateral, deoarece acest lucru ar fi ilegal”, a spus Karmacharya. El a spus că Federația este în discuții cu guvernul federal pentru a face excursii cu autobuzul.

Între timp, activiștii pentru consumatori au denunțat mișcarea unilaterală a unor operatori de transport de a majora tarifele ca fiind ilegală. Ei au spus că este ilegal să împovăreze publicul lovit de pandemie cu creșteri de prețuri.

Jyoti Baniya, președintele Forumului pentru Drepturile Consumatorilor, Nepal, a declarat că recenta majorare unilaterală a unor operatori de transport arată că țara se îndreaptă spre a deveni un stat fără lege.

„Unii operatori de transport acționează cu încălcarea legii. Aceasta este o crimă și trebuie pedepsiți, altfel Nepal va deveni un stat eșuat”, a fumat Baniya.

Între timp, Autoritatea de reglementare a transporturilor, Departamentul de Management al Transporturilor din cadrul Ministerului Infrastructurii fizice și transporturilor, a criticat, de asemenea, drumeția unilaterală a tarifelor de transport ca fiind ilegală, spunând că nu a permis majorarea tarifelor pentru călătoriile pe distanțe scurte. „Operatorii de Transport au fost mult timp presiuni asupra guvernului de a majora tarifele, dar, după o întâlnire cu șeful de district ofițer de Kathmandu și alte părți interesate, ne-am decis nu să o excursie pe jos tarifele”, a spus Namaraj Ghimire, directorul general al departamentului.

„Ei trebuie să respecte legea și să se abțină de la luarea deciziilor unilaterale. Cei care încalcă legea se vor confrunta cu acțiuni”, a spus Ghimire. El a spus că biroul său a scris săptămâna trecută Diviziei metropolitane de trafic pentru a începe rezervarea autobuzelor supraîncărcate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.