Ar trebui să înveți de la concurentul tău

Franța permite transportul de arme către Rusia, în ciuda embargoului. În fundal, „rezervarea bunicului”

Anchetatorii dezvăluie portalul a raportat marți, 15 martie, că Franța a furnizat Rusiei camere de termoviziune pentru echiparea vehiculelor blindate care sunt utilizate în prezent de armata rusă în războiul din Ucraina – în ciuda embargoului impus Rusiei de Uniunea Europeană în 2014. Aceste informații au fost deja confirmate de reprezentantul francez al Forțelor Armate și de președintele Macron.

Franța recunoaște că a aprovizionat Rusia cu arme
„Acordul încheiat înainte de anexarea Crimeei de către Rusia ar putea fi reziliat, dar furnizarea de echipamente achiziționate înainte de iulie 2014 ar putea fi continuată. Această posibilitate este prevăzută în mod clar de sistemul de sancțiuni impuse Rusiei în 2014”, a scris Secretarul de presă al Ministerului Forțelor Armate din Franța, Herve Grandjean.

„Franța a permis implementarea unor contracte încheiate în 2014 pe baza așa-numitei propuneri a bunicului, rezultă că termenii contractelor nu pot fi modificați atunci când părțile interesate le-au folosit mai devreme”, a adăugat reprezentantul Departamentului pe Twitter.

Problema furnizării de arme către Rusia, în ciuda embargoului, a fost solicitată și lui Emmanuel Macron, care se afla într-o vizită la refugiații ucraineni din Maine-et-Loire. – Franța a respectat dreptul internațional în 2014. Președintele Francois Hollande a luat decizii, inclusiv cele foarte puternice și structurale la acea vreme. Toate contractele pe care Franța le îndeplinea și care atunci nu corespundeau cu ceea ce s-a decis în 2014 au fost reziliate”, a subliniat președintele francez.

– Franța a luat decizii care vor trebui luate în 2014 și le apăr aici, chiar dacă nu eu le – am făcut, atunci le – am păstrat cu atenție și a trebuit să fie făcut, – am îndemnat în continuare-identificați-vă.

În 2014, Uniunea Europeană a impus un embargo asupra exporturilor de arme către Rusia
Începând cu 1 August 2014, Uniunea Europeană a impus un embargo asupra exporturilor de arme către Rusia, care a fost un răspuns la războiul din Donbass și anexarea Crimeei. În ciuda acestui fapt, Francois Hollande, și mai târziu Emmanuel Macron, a permis ” livrări discrete de arme.” – Echipamentul instalat pe elicoptere de luptă, bombardiere, tancuri este folosit astăzi împotriva civililor în conflictul din Ucraina, – comentează jurnalista Ariana Lavrilleux de la portalul dezvăluie, citată de France24.

După cum sa menționat, pe baza poziției UE în 2008, statele membre sunt obligate „să nu exporte arme dacă acest lucru amenință să agraveze sau să prelungească conflictul.” Din datele portalului rezultă că livrările urmau să fie efectuate până în 2020. – Guvernul nu neagă dezvăluirile noastre, dar în același timp nu explică de ce a susținut vânzarea de arme către Rusia, în timp ce avioanele rusești au bombardat civili în Siria după Rusia Zaanektowa Crimeea în 2014, deoarece exista riscul unei escaladări militare, – Ariane Lavrilleux comentează cu dezvăluie.

Potrivit France24, industria franceză de armament este criticată în mod regulat pentru trimiterea de arme către regimuri acuzate de încălcări ale drepturilor omului, precum Arabia Saudită și Egipt. „În Franța, deciziile privind vânzarea de arme rămân sub controlul puterii executive, iar avizele privind vânzarea sunt emise de o comisie interdepartamentală formată din reprezentanți ai Ministerelor Apărării, Afacerilor Externe, economiei și serviciilor de informații, precum și prim-ministru. Ședințele acestei comisii sunt secrete și nu știi niciodată de ce, în anumite cazuri, refuză sau este de acord cu unele provizii de arme. Controlul Parlamentului în acest aspect, dimpotrivă, este minimizat – deputații ar trebui să se mulțumească cu raportul anual prezentat de Ministerul Forțelor Armate. Acesta din urmă enumeră acordurile semnate, numărul de tranzacții din țară, licențele emise, dar tace cu privire la tipul de echipament furnizat”, a declarat France24 într-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.