Ar trebui să înveți de la concurentul tău

A doua fază a proiectului de lărgire a șoselei de centură ar putea începe de la mijlocul lunii noiembrie

Munca pe întârziată de-a doua fază de Șoseaua de centură extinderea proiectului, care implică lărgirea 8.2 km Kalanki-Balaju-Maharajgunj secțiunea a opt benzi, este probabil să înceapă după Tihar și Chhath (mijlocul lunii august) festivaluri, potrivit unui înalt oficial de la Departamentul de Drumuri.

Arjun Jung Thapa, directorul general al departamentului, a declarat că contractantul chinez a informat în urmă cu trei luni despre finalizarea unui raport detaliat al proiectului pentru lucrare. „Documentul era în limba chineză, așa că au spus că vor trimite o traducere în engleză în curând”, a spus Thapa.

El a spus că Departamentul a trimis o scrisoare guvernului chinez prin Ministerul Finanțelor în urmă cu două săptămâni pentru a începe lucrările. „Dacă situația Covid-19 se îmbunătățește și lucrurile merg conform planificării, guvernul chinez va începe probabil lucrările după Festivalul Chhath. Nu sunt aici pentru că știu că Nepalul are sărbători de festival în curând”, a spus Thapa.

În iulie, Departamentul de Drumuri și-a manifestat îngrijorarea cu privire la liniile electrice de înaltă tensiune și la rețeaua de apă și canalizare din zona Samakhusi și a cerut autorităților în cauză să le mute pentru a facilita lucrările de lărgire a drumurilor.

„Liniile electrice au fost schimbate, așa că am cerut guvernului chinez să înceapă lucrările”, a spus Thapa. El a spus că Departamentul a trimis deja un raport care include imagini ale secțiunii rutiere după îndepărtarea liniilor electrice către guvernul chinez.

Proiectul de îmbunătățire a șoselei de centură Kathmandu a mai spus că nu va exista nicio problemă dacă guvernul chinez își începe activitatea.

„Drumul clearance-ul pentru faza a doua a șoselei de centură lărgirea lucrarea a fost finalizată, cu excepția prioritate linii de energie electrică din Banasthali să Balaju care furnizează puterea de a Maharajgunj spitale, Biroul Președintelui și miniștrilor trimestre”, a spus Arjun Suwal, trecutul imediat șeful de Kathmandu soseaua de Îmbunătățire a Proiectului.

Noul șef al proiectului, Kuber Nepal, a declarat că nu a intrat încă în birou.

Cu toate acestea, nu este prima dată când autoritățile au susținut că site-ul este clar pentru contractant să înceapă lucrările. La începutul anului 2019, Departamentul de drumuri a spus că vizita de stat de două zile a președintelui chinez Xi Jinping a dat speranță să înceapă lucrările de la începutul anului 2020.

„La acea vreme, site-ul nu fusese șters complet, iar pandemia Covid-19 a întârziat și lucrarea. Dar acum guvernul chinez a pregătit raportul detaliat al proiectului, sperăm că lucrările vor începe după festivaluri”, a spus Thapa.

Nepal a intrat într-un blocaj la nivel național începând cu 24 martie anul trecut și a afectat toate sectoarele, inclusiv proiectele de infrastructură timp de un an. Apoi, al doilea val de Covid-19 a cuprins țara și ordinele prohibitive au fost reintroduse începând cu 29 aprilie.

A doua fază a lucrărilor de lărgire a șoselelor de centură se confruntă, de asemenea, cu o întârziere, deoarece unii locuitori din zona Maharajgunj au refuzat să-și părăsească terenul pentru litigiile de compensare. Orașul metropolitan Kathmandu a spus că problema este rezolvată de Biroul administrației districtului, Kathmandu. Între timp, localnicii din zona Swayambhu au protestat împotriva relocării planificate a unui altar budist și a idolilor Buddha din Parcul Swayambhu. Purtătorul de cuvânt al orașului Metropolitan Kathmandu, Ishwor Man Dangol, spune că disputa este rezolvată prin discuții cu locuitorii locali.

Proiectul s-a confruntat, de asemenea, cu proteste în August 2019 din partea ecologiștilor, planificatorilor urbani, studenților și altor campanii, după ce un număr mare de copaci care au căptușit șoseaua de centură au fost tăiați pentru a lărgi drumul.

„Acum nu va exista nicio obstrucție și așteptăm ca guvernul chinez să înceapă lucrările”, a declarat Thapa, directorul general al Departamentului de drumuri.

Prima-faza de Inel lărgirea Drumului de muncă care implică 10,5 km Kalanki-Koteshwar secțiunea a început în iunie 2013 și a fost finalizată în cinci ani la costul de Rs5.13 miliarde de euro. Secțiunea a fost predată guvernului Nepalului în iunie 2019. Lucrarea a fost realizată de contractantul chinez Shanghai Construction.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.