Ar trebui să înveți de la concurentul tău

Vremea. Un anticiclon puternic ajunge la polonez. Praful de zahăr va apărea mai devreme?

Am scris despre viitorul anticiclon din Polonia în Gazeta.pl deja marți. Din declarația meteorologilor rezultă că Republica poloneză ar putea fi sub influența sa la sfârșitul celei de-a doua jumătăți a lunii martie.

Vremea. Anticiclonul va duce la o creștere puternică a presiunii
Un anticiclon este o înălțime puternică care ar trebui să apară peste țările Europei în a doua jumătate a lunii martie. Influența sa va duce la o creștere accentuată a presiunii la 1051 gPa (o cifră record de 1065 gPa). O creștere bruscă poate duce la o deteriorare a bunăstării. În acest moment, tensiunea arterială crește, de asemenea, ceea ce provoacă o durere de cap. Vortexurile meteorologice vor fi resimțite în special de meteopatii, care se vor simți somnoroși, iritabili și obosiți.

Avem vreme rea? Impactul unui anticiclon, sau Baby boom, va duce la mult soare pe cer, dar noaptea temperatura poate scădea sub 0 grade Celsius. Impactul anticiclonului poate persista până la sfârșitul lunii.

Vremea. Praful de zahăr poate ajunge la anticiclonul din Polonia
Praful din Sahara a ajuns luni în Spania și a acoperit Marți Elveția, Franța sau Germania. Praful a apărut pe străzile orașelor, iar cerul a devenit maro-portocaliu. Fenomenul este rezultatul furtunii Celia, care a avut loc mai devreme peste Sahara. Locuitorii din regiunile poluate sunt sfătuiți să limiteze expunerea în aer liber, în special pentru persoanele care se luptă cu boli respiratorii.

Praful saharian se deplasează din Europa de Vest în Marea Britanie, Scandinavia, precum și Republica Cehă și Polonia. Va ajunge în țara noastră? Marți synoptyk tvnmeteo.pl Damian Zdonek a subliniat că praful saharian s-ar putea răspândi în Occident, însă nu ar constitui o amenințare în Polonia.

Fanipogody.pl aceștia raportează că marți, în regiunile vestice și sudice ale țării noastre, a fost posibil să se observe un cer înnorat vizibil și o concentrație crescută de praf pe teritoriul polonez. Potrivit meteorologilor, joi, praful va provoca în continuare o deteriorare a transparenței cerului. Cu toate acestea, acest fenomen nu ar trebui să reprezinte un pericol pentru sănătate.

Ce este praful de zahăr? Prezintă un pericol pentru sănătate?
Praful saharian, numit și Kalima, este asociat cu furtuni de nisip peste Sahara și transferul prafului cu vântul. Când fenomenul este intens, cerul devine portocaliu-maroniu, este și ceață. Se găsește cel mai adesea în Insulele Canare, dar ajunge atât în Europa, cât și în Polonia. Praful care se așează pe case, ferestre sau mașini poate provoca o reacție alergică, cu toate acestea, cantitățile care pot reprezenta un pericol pentru sănătate nu intră de obicei în Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.