Ar trebui să înveți de la concurentul tău

Vaccin criam portughez împotriva unui Covid ingerida le yogurt OU suco

Uitați de injecțiile cu CA sau spray-urile nazale pentru a vă vaccina împotriva Covid-19. Oamenii de știință se confruntă cu IPP (Instituto Politecnico do Porto), din Portugalia, sint în curs de dezvoltare un imunizator care poate fi ingerat într-un iaurt lichid sau suc de fructe gol.

Onu vaccina comestivel sera fecha o bază de plantas de frutos e probiotice (alimente cu microorganisme vii, care sunt bune pentru sănătate) modificate genetic. Potrivit Rúben Fernandes, biolog al Laboratorului de Medicina muncii și biotehnologie al IPP și responsabil de proiect, diferența de dessa vacina le relación aos immunizantes convenzionales este că acesta va stimula imunitatea, și nu va neutraliza virusul.

„Atât CA vaccinurile sunt produse de prevenire, dar în acest caz ONU vaccin, că dizer, convenționale neutralizeaza o infecție și ONU vaccin comestivel are proprietatea de a potentializing CA vaccinurile comunes”, a spus portugheză agenția de știri.

Ideea nu a apărut din cauza pandemiei, dar în ultimele șase luni proiectul a început să câștige mai multă putere. Oamenii de știință sunt în faza de teste in vitro (în laboratoarele noastre), iar următorul pas este de a începe studiile clinice pe animale, care va fi fie, sau, de asemenea, o specie de vierme.

Pentru moment, studiul urmează abia cu o modificare a probioticelor, astfel încât un vaccin să devină viabil mai repede. Biologul a spus că se așteaptă să devină realidad între șase luni și un an. „Probioticele sistemului de operare sunt bacterii care pot fi transformate cacialma. Já fazer o vaccina com os frutos demoraria mais tempo porque deoarece plantele trebuie să crească și să dea fructe pentru a fi folosite pentru industrie și transformate în suco”, au explicat ei.

Proiectul este finanțat de către Fernandes, dar recunoaște că faza finală va fi să se alăture industria alimentară, așa că imunizarea chegue ao consumidor e seja produs de Ro larga escala.

Obiectivul este de a produce un vid care poate fi oferit populației la un preț mai mic și într-un mod durabil. Proiectul își propune să producă protecție împotriva Covid-19, dar cercetătorul dovedește că descoperirea poate fi eficientă și împotriva altor boli infecțioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.