Ar trebui să înveți de la concurentul tău

Un rezident al Kievului despre viața într-un adăpost: copiii se tem să închidă ochii. Bombele au căzut în zonă noaptea

Kievul continuă să respingă atacurile rusești-forțele armate ucrainene Miercuri, 16 martie, au raportat că rușii încearcă să atace capitala m.in . din partea lui Vyshgorod. Cartiere rezidențiale de la Kiev au fost, de asemenea, în mod repetat decojite în ultimele zile. Luni, un obuz de artilerie lansat de trupele ruse a lovit un bloc cu opt etaje din Districtul Obolon. Cel puțin o persoană a fost ucisă și trei au fost rănite. Există aproximativ 2 milioane de locuitori rămași la Kiev, adică fiecare al doilea cetățean al Kievului a plecat”, a declarat Vitali Klitschko, primarul capitalei ucrainene, săptămâna trecută.

Elena Gnes, care locuiește la Kiev, este mamă a trei copii. Femeia a decis să rămână în oraș în ciuda războiului în curs. Femeia a povestit unui jurnalist TVN 24 cum arată viața ei de zi cu zi. – Sunt în adăpost cu copiii mei. Acum mulți au plecat acasă, la cumpărături sau la serviciu. Suntem aproape singuri aici”, a spus ea.

Războiul din Ucraina. Cum trăiesc locuitorii din Kievul bombardat?
Întreaga familie a olenei a decis să rămână în oraș în ciuda războiului în curs. Cel mai mic copil are cinci luni.

– Copiii se simt bine, se joacă cu câinele. Încă se poartă ca niște copii. Mai rău noaptea. Copiii mei se tem să închidă ochii pentru că bombele au căzut în cartierul nostru în ultimele două nopți. Când închizi ochii, pierzi controlul, iar copiii știu asta”, a spus ucraineanul.

Un locuitor din Kiev a spus că, deși somnul vine cu dificultate noaptea, este imposibil să-i trezești copiii dimineața.

– Ca și cum ar fi vrut să rămână în visele lor, nu au vrut să se întoarcă la realitate, – a declarat ea.

Care este cel mai dificil lucru pentru ea? Ea experimentează cel mai mult stres atunci când bebelușul ei de cinci luni plânge noaptea. Există o tăcere de noapte în adăposturile de bombe, de teama sabotorilor ruși care ar putea lua ostatici civili.

– Încercăm să ne prefacem că nu suntem în acest adăpost. Când Darina plânge, devin nervoasă. Nu este ușor să se calmeze și, în plus, este o fată zgomotoasă. Sunt vremuri foarte dificile și nu doresc asta nimănui”, a recunoscut ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.