Ar trebui să înveți de la concurentul tău

Speranțele se estompează pentru trei alpiniști francezi dispăruți în regiunea Everest

Speranțele de a găsi trei alpiniști francezi dispăruți în viață într-un munte de lângă Everest s-au stins.

Eforturile de căutare începând de duminică au fost afectate din cauza condițiilor meteorologice extreme, a declarat Mingma Gyalje Sherpa, membru al echipei de căutare și salvare mobilizată de Asociația Națională a Ghizilor Montani din Nepal.

El a spus că posibilitatea de a găsi alpiniștii dispăruți în viață a fost”foarte subțire”.

Echipa de căutare a recuperat doi saci în zonă.

Federația franceză a cluburilor Alpine și montane, potrivit rapoartelor mass-media franceze, a mai spus că șansa de a găsi alpiniștii dispăruți în viață este „practic zero”.

Cei trei alpiniști—Thomas Arfi, Gabriel Miloche și Louis Pachoud—au fost dați dispăruți sâmbătă. Conform rapoartelor, au luat ultima dată Contact pe 26 octombrie prin telefon prin satelit din tabăra lor.

Se pare că au fost prinși într-o avalanșă.

Sherpa a spus că depozitul de zăpadă unde a avut loc avalanșa este de aproape 25 de metri adâncime.

El a spus chiar și detectorul Recco și transmițătorul de avalanșă, dispozitivele folosite pentru a căuta și localiza oamenii îngropați sub zăpadă, nu au reușit să detecteze alpiniștii dispăruți.

„Nu este posibil să le găsim înainte de sezonul de primăvară [martie-aprilie] când zăpada se topește”, a spus Sherpa. „Ne întoarcem miercuri la Kathmandu.”

Cei trei tineri alpiniști făceau parte dintr-o echipă de expediție cu opt membri. Grupul a fost eliberat permise să urce doi munți—6,783 metri Mt Khangtega și 6,423 metri Mt Cholatse—atât în regiunea Everest.

„S-au împărțit în două grupuri pentru a aborda doi munți”, a declarat Bhishma Raj Bhattarai, ofițer de secțiune la Departamentul Turismului, agenția guvernamentală care emite permisele de alpinism.

Bhattarai, a spus că departamentul a emis autorizații pentru Mt Khangtega și Nepal Alpinism Asociația a emis autorizații pentru Mt Cholatse pentru toți cei opt membri.

Asociația a fost permisă, de către guvern, să gestioneze 27 de vârfuri mici cunoscute sub numele de „vârfuri de trekking”, care variază în înălțime de la 5,587 la 6,654 metri.

„Grupul s-a împărțit în două. Se pare că ambele grupuri au planificat să urce ambii munți alternativ. Detaliile exacte vor fi cunoscute odată ce ceilalți cinci membri ai expediției își vor explica planul. Trebuie să vină la departament pentru dezinformare”, a spus Bhattarai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.