Ar trebui să înveți de la concurentul tău

Slovacia. Cum recrutează rușii spioni? Serviciile secrete au publicat înregistrarea

– I-am spus Moscovei că ești un tip atât de bun, ai mulți prieteni, mafia Slovacă. Moscova a decis că vei fi un astfel de vânător – cuvintele lui Serghei Solomasov, atașatul militar al ambasadei ruse, adresate lui Fals Garbar, jurnalist al portalului conservator „nice spravy” sunt auzite pe înregistrare. Înregistrarea a fost postată Marți, 15 martie, pe YouTube, de către slovacul „denn Inktik N”.

Scandalul spionilor din Slovacia. Jurnalistul Bogush Garbar trebuia să transfere informații clasificate în Rusia pentru bani
Slovaca „denn Inktikk N” a publicat marți o înregistrare din 2021 înregistrată de serviciile de securitate slovace, din care rezultă că Serghei Solomasov dorește să angajeze jurnalistul slovac Bohus Garbsra pentru Cooperare. El sfătuiește să vizeze două grupuri de oameni – cei care vor mitui pentru informații și cunoscuții care se gândesc la cooperarea cu Federația Rusă. El a adăugat, de asemenea, că printre contactele sale merită să ne comportăm în mod natural-să petrecem timp împreună, de exemplu, într-un restaurant, să facem sport împreună și să purtăm conversații gratuite.

„Am nevoie de informații politice privind comunicarea între țări, în NATO, în UE, la Bratislava”, a declarat Solomasov reporterilor. De asemenea, i-a oferit 500 de euro pentru Cooperare și 500 de euro pentru orice altă persoană recrutată pentru cooperare cu Rusia.

Kozhevnikov a sugerat să încerce să stabilească relații mai strânse cu Ministrul Apărării Yaroslav Nad. Cu toate acestea, rusul a fost nefericit. El a spus că oficialul nu ar dori să coopereze cu Rusia. El l-a instruit pe jurnalist să se concentreze asupra contactelor cu consilierii ministrului, care au acces și la informații clasificate.

Slovacia. Diplomații au căzut de pe scaune pentru cooperarea cu Rusia
Reținerea ofițerilor de informații ruși în Slovacia a fost raportată în Gazeta.pl marți. Agenția Națională criminală din Slovacia a pus sub acuzare două dintre cele patru persoane reținute în ultimele zile. Aceștia se confruntă cu 4 până la 13 ani de închisoare pentru spionaj și obținerea de beneficii de proprietate. Citiți mai multe în text:

Potrivit Slovak Spectator, un săptămânal în limba engleză publicat în Slovacia, în legătură cu numele spionului, trei angajați ai ambasadei ruse din Bratislava au fost excluși – inclusiv Serghei so Oktomasowa, care era atașat militar al ambasadei ruse.

Falsul Garbar de la Kosice, care a scris pentru site-ul de dezinformare Hlavn XV SPR Oktivy, recent interzis de Administrația Națională de securitate, a fost, de asemenea, arestat. Poliția a raportat că jurnalistul a colectat și transmis informații clasificate Rusiei pentru bani. Potrivit Reuters, slovacul a recunoscut că căuta informații. Dacă este găsit vinovat, se confruntă cu închisoare de la 4 la 13 ani.

Pavel Bak, fostul prorector al Academiei Forțelor Armate din Liptovsky Mikulash, a fost de asemenea reținut. Din 2013, omul a trebuit să transmită informații importante, strategice Direcției Principale a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse (GRU). – Aceste informații au fost legate de NATO și forțele armate slovace, – a declarat poliția, Citat de „spectatorul slovac”.

– Rusia a clasificat Slovacia ca un stat ostil și din cauza acestei daune, apoi să acorde o mare atenție, – a asigurat Procurorul special slovac Daniel Lipsic, Citat de Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.