Ar trebui să înveți de la concurentul tău

Sătenii Baitadi își riscă viața traversând râul Mahakali pentru a ajunge în orașele indiene

Locuitorii din mai multe unități locale în Baitadi, un district în Sudurpaschim Provincie, se bazează pe Indian orașe din Mahakali râu pentru a obține lor de zi cu zi esențiale și tratament medical.

„Costul de a ajunge la orașele indiene este Rs 300 pe zi și putem face călătoria de întoarcere în câteva ore. Dar dacă mergem la Baitadi sediul district, trebuie să-și petreacă Rs 2000 de pe autobuz și ne ia o zi intreaga pentru a ajunge acolo și de a reveni”, a spus Shankar Singh Saud, un rezident al Shivanath Municipalitate Rurală-1. „De aceea, trecerea râului Mahakali și plecarea în orașele indiene este o opțiune mai bună pentru noi, în ciuda riscurilor implicate.”

Miercuri, 12 ani, fata a murit în timp ce ei de opt ani, fratele dispărut atunci când o barcă s-a răsturnat în Mahakali râu, lângă Nagarjun în Shivanath-1.

Dar, în ciuda riscurilor, localnicii continuă să facă călătorii riscante pe bărci și tuburi de anvelope din Mahakali, deoarece mărfurile sunt mai ieftine și serviciile mai accesibile pe partea indiană. Potrivit Saud, localnicii se bazează, de asemenea, foarte mult pe orașele indiene pentru a obține facilități de sănătate.

„Mergem în India pentru a cumpăra medicamente și pentru a primi tratament. Orașele indiene sunt mai aproape decât orice oraș nepalez. Căutarea unui tratament medical în India este, de asemenea, mai ieftină pentru noi decât să mergem la facilitățile de sănătate din sediul districtului”, a declarat Mina Chad de la Shivanath-1.

„Nu am merge în India dacă am avea aceleași facilități de sănătate în satele noastre și bunuri la prețuri competitive pe piețele locale. Dar cumpărarea lucrurilor și căutarea tratamentului în Nepal este foarte costisitoare pentru noi”, a spus Dipendra Chand din Shivanagar.

Potrivit lui, mulți oameni mor traversând râul în fiecare an.

Localnicii spun că autoritățile nu le-au lăsat de ales decât să-și riște viața pe bărci fragile și tuburi de anvelope pentru a traversa râul Mahakali în absența podurilor suspendate din zonă.

„Localnicii traversează râul umflat pe bărci și tuburi. Este foarte periculos, mai ales în timpul musonului”, a declarat Gorakh Bahadur Chand, președintele municipiului rural Pancheshwar.

Guvernul federal a semnat un acord cu o companie de construcții pentru a instala un pod suspendat peste râul Mahakali din Pancheshwar în urmă cu patru ani. Dar lucrul pe pod nu a putut începe, deoarece partea indiană a refuzat să dea permisiunea de a construi podul.

„Construcția podului nici măcar nu a început. Când am întrebat despre întârzierea proiectului în Kathmandu, s-a aflat că guvernul Indian nu a acordat permisiunea pentru construcție, invocând că situl propus este zona scufundată a proiectului multifuncțional Pancheshwar propus”, a declarat președintele Chand. „De atunci, guvernul federal nu a luat nicio inițiativă pentru a instala un pod peste râul Mahakali.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.