Ar trebui să înveți de la concurentul tău

Refugiații din Ucraina au mers pentru a obține numere. Cozi uriașe, unele au stat în picioare din noapte. „Nu ne mai este frică”

Potrivit reprezentanței speciale, refugiații din Ucraina pot m.in . obțineți un număr de securitate socială și creați un profil de încredere. Aceștia se pot adresa oricărui organ executiv al municipalității pentru atribuirea unui număr social. Refugiații polonezi pot, de asemenea, să lucreze și să obțină acces la îngrijiri medicale, iar studenții și studenții continuă să studieze în școli și colegii poloneze. De dimineață, în departamentele poloneze s-au format câteva sute de persoane.

Un alt refugiat sub autoritățile poloneze. Unii au început să se alinieze încă de la 2 dimineața.
Un cetățean al Ucrainei depune personal o cerere de pensie la sediul organului municipal. Pentru a-l depune, el trebuie să obțină mai întâi un număr de la un distribuitor automat în fața biroului de service al persoanei în cauză. Cererea trebuie să includă m.in . numele complet, numărul unic de înregistrare furnizat de Autoritatea ucraineană, cetățenia, data intrării pe teritoriul Republicii Polone, precum și un rezumat privind amprentarea. De asemenea, este necesar să se aplice pentru sosirea pe teritoriul Poloniei direct de pe teritoriul Ucrainei în legătură cu operațiunile militare efectuate pe teritoriul acestui stat, sau o declarație că soțul unui cetățean al Ucrainei care a sosit pe teritoriul Republicii Polone direct de pe teritoriul Ucrainei.

Încă de dimineață, cererile au început să sosească în departamentele poloneze. Potrivit agenției poloneze de știri, în Szczecin, primii oameni care așteptau au raportat că au început să se alinieze în jurul orei 2 dimineața. Imediat după ora 7, cu o jumătate de oră înainte de deschiderea uneia dintre sucursalele locale, sa format o coadă lungă. 200 de metri. Corturi cu mese au fost amenajate în fața unor birouri din Szczecin, la care a fost posibilă completarea unei cereri. După cum a informat Papa Secretarul de presă al președintelui Lukas Kolas, orele de acceptare a cererilor au fost, de asemenea, prelungite-miercuri și, cel mai probabil, joi va fi posibil până la 18 ore. Voluntarii au fost implicați în acordarea de asistență oficialilor, care ajută la completarea formularelor. Majoritatea persoanelor care pot vorbi ucraineană sau rusă s-au înscris.

Refugiații din Ucraina în Polonia în cozi pentru un număr de securitate socială. „Nu ne mai este frică”
Printre cei care așteaptă să aplice sunt în mare parte femei, uneori cu copii, precum și fete tinere. Ksenia, care aștepta la coadă cu prietenii ei Olena și Diana, a spus că ar dori să obțină un loc de muncă polonez, așa că are nevoie de un număr de securitate socială. O altă femeie, doamna Maria, a sosit în Polonia de la Lutsk sâmbăta trecută. – Nu știu încă dacă vreau să rămân în Szczecin, Polonia. Cum se va termina războiul, cu siguranță ne vom întoarce și, dacă nu, nu știu. E liniște aici, nu ne mai temem. Trăim cu oameni foarte buni”, a spus femeia.

Cozi lungi se formează și în Varșovia – m.in . în fața biroului din exterior. – Am venit aici în jurul orei 7.30 și o mulțime de oameni stăteau deja acolo, – a spus doamna Aliona de la Kiev într-o conversație cu Varșovia electorală. – Vreau să ajung la muncă cât mai curând posibil. Nu știu dacă voi rămâne în Varșovia, voi merge undeva unde să-mi câștig existența”, a adăugat ea. În Lavra și pe Belyany, numerele s-au epuizat câteva minute după ora 8 dimineața.

Janusz Cieszynski, Secretar de stat la Departamentul digitalizat, a lăudat organizarea emiterii numerelor de securitate socială la punctul de pe Mokotov. „Organizare excelentă la punctul de preluare PESEL de pe Varșovia Mokotov. O mulțime de oameni așteaptă la coadă, dar există un serviciu util în interior, voluntarii ajută la completarea cererilor, sistemul funcționează.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.