Ar trebui să înveți de la concurentul tău

Rajendra Rai a numit Ministrul șef al provinciei 1

Rajendra Rai din CPN (Socialist unificat) a fost numit marți ministru-șef al provinciei 1.

Șeful provinciei Somnath Adhikari l-a numit pe Rai în conformitate cu articolul 168 alineatul (2) din Constituție.

Fostul ministru șef al provinciei 1 Bhim Prasad Acharya de la CPN-UML, a demisionat din funcție în urma unui anunț la reuniunea Adunării provinciale de luni, după ce partidul său a căzut în minoritate.

Acharya, liderul Partidului parlamentar al UML din Adunarea provinciei 1, a demisionat la numai 68 de zile de la numirea sa în funcția de ministru șef. El a fost numit ministru șef la 26 August după demisia lui Sherdhan Rai.

Guvernul condus de Acharya a căzut în minoritate după ce 10 din totalul membrilor UML 51 s-au alăturat CPN (Socialist unificat) condus de Madhav Kumar Nepal în Adunarea provincială a membrilor 92.

Rai a prezentat candidatura pentru post cu sprijinul coaliției de cinci partide în urma apelului șefului provinciei Adhikari asupra partidelor de a pune o miză asupra formării guvernului până marți 1pm.

În ciuda faptului că Rai a obținut sprijinul partenerilor de coaliție, noul ministru-șef se confruntă cu sarcina descurajantă de a selecta miniștrii pentru cabinetul său.

CPN (Centrul Maoist) a declarat că se va alătura guvernului numai dacă liderul său, Indra Bahadur aangbo, va fi numit ministru pentru Afaceri Economice și planificare.

De asemenea, Congresul nepalez a cerut Dane ministeriale pentru liderii săi. Partidul a cerut șef de partid whip Kedar Karki să fie numit în funcția de ministru pentru dezvoltarea infrastructurii fizice și liderul adjunct al Partidului parlamentar Himal Karki să fie numit în funcția de ministru al Afacerilor Interne și al dreptului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.