Ar trebui să înveți de la concurentul tău

Provincia 1, Karnali obține noi miniștri șefi

Provincia 1 și provincia Karnali au ales marți noi miniștri șefi, după ce Luni Bhim Prasad Acharya și Mahendra Bahadur Shahi au demisionat din funcția de ministru șef al provinciei nr.

Rajendra Rai al CPN (Socialist unificat) a fost numit ministru șef al provinciei 1. El a fost numit pentru a conduce executivul provincial conform Articolului 168 (2) din Constituție.

Șeful provinciei Somnath Adhikari a depus marți un jurământ de funcție și secret pentru noul ministru șef numit pe fondul unei funcții. Rai a format, de asemenea, un Cabinet de șase membri la scurt timp după jurământul său ca ministru șef.

Ministru Rai numit CPN (Maoist Centru), liderul Indra Bahadur Angbo ca Afacerile Financiare și de Planificare ministru; Nepaleză Congres liderul Himal Karki ca Dezvoltarea Infrastructurii Fizice ministru; Congresul lider Kedar Karki cum Afacerilor Interne și ministrului Legea; și CPN (Socialist Unificat) lider Jayaram Yadav ca Dezvoltare Socială-ministru.

În mod similar, Rai numit Bishnu Maya Tumbahangphe de Sanghiya Loktantrik Rastriya Mancha ca ministrul de stat pentru Ministerul Dezvoltării Sociale.

Vorbind pe scurt cu reporterii după jurământul său, ministrul șef Rai a declarat că va extinde Cabinetul numai după ce va lua un vot de încredere în a doua săptămână din noiembrie.

„Provincia 1 își va primi în curând numele. Guvernul va accelera diverse activități de dezvoltare prin solicitarea de subvenții din partea guvernului federal și a țărilor donatoare”, a spus Rai.

Fostul ministru șef al provinciei 1 Bhim Prasad Acharya de la CPN-UML a demisionat din funcție în urma unui anunț la reuniunea Adunării provinciale de luni, după ce partidul său a căzut în minoritate. Acharya, liderul Partidului parlamentar al UML din Adunarea provinciei 1, a demisionat la numai 68 de zile de la numirea sa în funcția de ministru șef. El a fost numit ministru șef la 26 August după demisia lui Sherdhan Rai.

Rai a prezentat candidatura pentru post cu sprijinul coaliției de cinci partide în urma apelului șefului provinciei Adhikari asupra partidelor de a pune o miză asupra formării guvernului până marți 1pm.

Între timp, în provincia Karnali, liderul Congresului nepalez Jiban Bahadur Shahi a fost numit ministru șef conform articolului 168 (2) din Constituție.

Fostul ministru șef Mahendra Bahadur Shahi, liderul Partidului parlamentar al Centrului Maoist, a demisionat luni din funcția sa, conform Acordului de împărțire a puterii cu coaliția de guvernământ cu cinci partide.

Noul ministru-șef numit a depus marți seara un jurământ de funcție și secret de la șeful Provincial Gobinda Prasad Kalauni. Shahi a depus anterior o cerere de a fi numit ministru șef cu sprijinul membrilor Adunării 21. El are sprijinul a 12 membri ai Centrului Maoist, șase membri ai Congresului nepalez și trei membri ai CPN (Socialist unificat).

Adunarea provincială Karnali are în prezent 35 de membri. Pentru a forma un guvern, este nevoie de sprijinul a cel puțin 18 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.