Ar trebui să înveți de la concurentul tău

Poliția rutieră intensifică verificările de conducere în stare de ebrietate pentru Dashain

Poliția Rutieră a intensificat verificările de conducere anti-băutură în Valea Kathmandu, având în vedere Festivalul Dashain.

Potrivit Diviziei metropolitane a Poliției Rutiere, aproximativ 800 de persoane au fost rezervate pentru conducere sub influența alcoolului în ultimele patru zile.

„Am început verificările pentru conducerea băuturilor de joi și intenționăm să facem aceste verificări mai stricte în zilele următoare”, a declarat Superintendentul Senior al Poliției Sanjib Sharma das, De asemenea purtătorul de cuvânt al diviziei.

„Pe măsură ce sărbătorile Dashain au început, va fi mai multă băutură, ceea ce înseamnă că este mai probabil ca oamenii să conducă în stare de ebrietate și să intre în accidente rutiere.”

Divizia de trafic a înființat 132 de posturi de control de-a lungul văii pentru a crack jos pe băutură de conducere.

Poliția spune că cazurile de conducere a băuturilor au crescut în Kathmandu, după ce afacerile de noapte, inclusiv pub-urile și restaurantele, s-au redeschis după închiderea de luni de zile din cauza pandemiei Covid-19.

Între timp, unii oficiali din domeniul sănătății și membri ai publicului și-au exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea respiratorilor asupra șoferilor, spunând că amenințarea transmiterii Covid-19 nu s-a încheiat încă.

„Am văzut poliția folosind același dispozitiv de respirație pe diferite persoane. Încă suntem în mijlocul unei Covid-19 pandemie dar poliția rutieră nu par preocupați de transmiterea virusului,” s-a plâns Jeevan Thapa Micula, un rezident al Taudaha.

„Nu spun că nu ar trebui să existe controale de conducere în stare de ebrietate. Tot ce spun este că poliția rutieră ar trebui să fie mai atentă, mai ales în timp ce folosește acele dispozitive de respirație pe șoferi.”

Dr. Sher Bahadur Pun, șeful Unității de Cercetare Clinică de la Spitalul de boli tropicale și infecțioase Sukraraj din Teku, spune că testele de respirație, dacă nu sunt efectuate corect, ar putea crește transmisibilitatea coronavirusului.

Testele de respirație necesită o persoană să sufle în dispozitiv printr-o duză pentru a măsura conținutul de alcool din respirația sa. Deoarece coronavirusul este transmis în cea mai mare parte prin picături respiratorii ale unei persoane infectate, experții în sănătate spun că există un risc ridicat de contaminare a dispozitivelor de respirație dacă nu sunt utilizate în condiții sanitare stricte.

„Amenințarea Covid-19 nu s-a încheiat încă. Mai mult, a existat o creștere a cazurilor de gripă virală în ultima vreme. Personalul poliției rutiere, precum și șoferii vor fi în pericol dacă dispozitivele de respirație nu sunt utilizate corect. Recomand foarte mult poliției rutiere să ia măsuri de sănătate și siguranță”, a spus Pun.

Das, purtătorul de cuvânt al Diviziei Poliției Rutiere metropolitane, a declarat că verificările de conducere în stare de ebrietate au fost efectuate pentru siguranța publicului și au susținut că urmează protocoale adecvate de sănătate și siguranță.

El a mai spus că a fost greșit să se identifice utilizarea respiratorilor ca mediu de transmitere a virusului.

„Dacă te duci la piețele, acestea sunt pline de oameni. Același lucru este cazul restaurantelor și barurilor. Mitingurile Politice și adunările de masă au loc aproape în fiecare zi. Deci nu cred că este corect să spun că poliția rutieră crește riscul de transmitere a virusului”, a argumentat Das. „Ne facem doar treaba.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.