Ar trebui să înveți de la concurentul tău

Poliția lansează represiunea asupra distribuitorilor de pe marginea drumului la Thamel

La fel ca în orice altă seară, Sonu Lama a fost de vânzare de produse alimentare pe o nanglo [bambus respectacle], miercuri, în fața Purple Haze pub la Thamel, dar dintr-o dată, poliția a venit și a reținut-o, împreună cu bunurile ei. Ea a fost ținută pentru o noapte la Cercul Poliției Metropolitane Sorhakhutte și eliberată joi dimineață. Dar ei nu au fost încă să se întoarcă nanglo ei și bunuri.

„Mi-am condus nanglo magazin de aici de peste cinci ani de acum, și aceasta este singura sursă de trai meu”, a spus Lama, de 43 de ani, care locuiește într-o cameră închiriată la Dabali Marg, Thamel, cu o noua clasa fiul. Lama vinde taitei instant, apă îmbuteliată, țigări și ceai, printre altele, și face în jurul valorii de Rs15000 o lună.

„Poliția m-a amenințat pe mine și pe alți vânzători de pe marginea drumului că am putea fi închiși o lună dacă vom fi arestați din nou”, a spus Lama.

În mod similar, Sandesh Khan, un mic furnizor de pe marginea drumului la Narsingh Chowk în Thamel a susținut că poliția l-au scuturat în urmă cu două zile și au reținut Bishnu Dhakal, care conducea un nanglo magazin din apropiere Khan pentru ultimele trei zile. Khan studiază în clasa A 11-A la școala Shree Shanti Vidyagriha dimineața și își conduce magazinul nanglo seara.

Cercul Poliției Metropolitane, Sorhakhutte, a declarat postului că au reținut trei astfel de vânzători și se pregătesc să-i acuze de infracțiuni publice pentru că au condus ilegal magazinele.

De poliție târziu au lansat o represiune pe marginea drumului vending în zona Thamel amenință mijloacele de trai de zeci de familii sărace.

„Dacă nu ni se permite să ne câștigăm mijloacele de trai în acest fel, atunci Guvernul ar trebui să ne ofere o alternativă. Vindem bunuri pe marginea drumului sacrificând somnul și înfruntând praful și fumul vehiculelor, iar apoi poliția ne hărțuiește din nou. Aceasta este nedreptate”, sa plâns Lama.

Ea a spus că poliția spune că poate vinde pe marginea drumului în zona Sorhakhutte, dar nu la Thamel. „Dar, spre deosebire de Thamel, zona Sorkhakhutte devine liniștită la scurt timp după amurg, așa că cui îi voi vinde articolele?”a spus ea.

Între timp, vicepreședintele Consiliului de dezvoltare a Turismului Thamel, Bhabishwar Sharma, a declarat pentru Post că nu știa de presupusa represiune a poliției asupra distribuirii pe marginea drumului la Thamel. „Poliția ar fi putut alunga câțiva pentru a evita blocajele de trafic, în special în nopțile de vineri, când Thamel este aglomerat. Dar eu nu sunt conștient de o astfel de represiune.”

Dar un alt birou purtător al consiliului, Raju Om Dangol, a confirmat că poliția a lansat o represiune pe nanglo furnizori în coordonare cu Kathmandu Oraș Metropolitan. El a susținut că vânzătorii nanglo au fost implicați în activități ilegale, inclusiv vânzarea de stupefiante.

Superintendentul adjunct al Poliției, Durga Prasad Dahal, care este și șeful cercului de poliție Sorakhutte, a declarat că au început să înlăture vânzătorii de pe marginea drumului după plângerile localnicilor.

„Străzile Thamel sunt deja înguste, iar acești vânzători provoacă mai multe dificultăți pietonilor, inclusiv turiștilor străini și vehiculelor. De asemenea, au existat cazuri de trafic de droguri și jaf, așa că am luat această abordare”, a spus Dahal.

Dar vânzătorii de pe marginea drumului au susținut că poliția lucra în numele cluburilor de noapte și restaurantelor și le-a alungat. „Aceste restaurante mari vând ceai, apă și țigări la prețuri exorbitante, în timp ce Vindem aceste articole ieftine. Așadar, noul DSP al Poliției ne Urmărește pentru a ajuta marile afaceri”, s-a plâns un vânzător de pe marginea drumului care solicită anonimatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.