Ar trebui să înveți de la concurentul tău

Locuitorii, cumpărătorii din cartierele vechi ale orașului se plâng de coșmarul traficului de festival

De săptămâna trecută, Sarmita Sthapit a ieșit din casă doar dimineața pentru a cumpăra alimente.

Rezident al Ganabahal spune cu Dashain festivalul de doar câteva zile, sute de cumpărători mulțimea ei de vecinătate până seara și să ies din casă este dificil.

„Nu vă puteți imagina cât de greu este pentru noi. Zonele New Road, Khichapokhari și Indra Chowk sunt pline de o mare de oameni toată ziua”, a spus tânărul de 48 de ani.

Mobilitatea ridicată a Persoanelor a crescut, de asemenea, problema blocajelor de trafic și a parcărilor întâmplătoare.

Fiica lui Sthapit, Trishna, lucrează la o firmă privată din Thapathali.

„Fac naveta pentru a lucra pe un scuter. În aceste zile plec la muncă mult mai devreme pentru a evita traficul. Dar când mă întorc acasă, drumul este plin de vehicule și pietoni”, a spus tânărul de 21 de ani.

Chiar și cumpărătorii de festivaluri s-au plâns de blocajele de trafic și lipsa locurilor de parcare.

Sarmila Adhikari și prietenii ei au ajuns la New Road pentru cumpărăturile Dashain sâmbătă la 11am. Călătoria lor de cumpărături a durat aproape șase ore.

„A fost un coșmar”, a spus tânăra de 27 de ani despre experiența ei de cumpărături. „Erau atât de mulți oameni în zonele New Road și Bhotahiti încât se sufoca. Întoarcerea acasă a fost la fel de dificilă, din cauza traficului.”

Autoritatea de trafic spune că problema traficului s-a agravat în principal din cauza lipsei locurilor de parcare.

„Este sarcina orașului Metropolitan Kathmandu să gestioneze locurile de parcare. Dar nu a făcut suficient pentru a rezolva problema”, a declarat Superintendentul Poliției Sanjib Sharma Das, de asemenea purtătorul de cuvânt al diviziei.

El a spus că autoritatea orașului ar fi trebuit să anticipeze situația și locurile de parcare desemnate în urmă cu câteva săptămâni.

„Acum este dificil să gestionăm traficul și mulțimea”, a spus Das.

Mitropolitul Trafic Divizia a desfășurat aproape 300 de trafic de personal pentru a gestiona traficul la Ratnapark, Bhotahiti, Ason, Indrachwok, și Noul Drum zone.

Între timp, orașul metropolitan Kathmandu a susținut că nu lipsa locurilor de parcare este cea care provoacă blocajele de trafic.

„Această problemă a fost cauzată de creșterea numărului de vehicule”, a declarat Dhanapati Sapkota, șeful departamentului de implementare la Biroul orașului. „Cum putem gestiona locurile de parcare atunci când numărul vehiculelor crește în fiecare zi?”

„Gestionăm deja cinci zone de parcare inteligente doar în cinci locuri diferite din noua zonă rutieră. Nu putem adăuga noi zone de parcare”, a adăugat Sapkota.

Cu toate acestea, Autoritatea de trafic spune că Biroul orașului ar fi putut face încă multe pentru a ușura blocajele de trafic, în loc să învinovățească numerele vehiculului.

„De exemplu, ar putea fi convertite Khula Manch temporar într-un spațiu de parcare pentru festivalul de cumpărători care vizitează Noul Drum zonă”, a declarat Das, purtătorul de cuvânt al Metropolitan Divizia Trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.