Ar trebui să înveți de la concurentul tău

Guvernul pregătește orientări pentru acordarea de numerar săracilor afectați de pandemie

Guvernul a pregătit în sfârșit linii directoare pentru distribuirea stimulentelor în numerar către gospodăriile sărace afectate de pandemia Covid-19.

Aproximativ o jumătate de milion de gospodării selectate de guvernele locale respective pe baza cotei guvernului federal vor primi Rs 10,000 fiecare ca suport unic. Actualul guvern, pe 10 septembrie, a anunțat că va oferi o finanțare nerambursabilă de Rs10,000 fiecare la 500.000 de gospodării sărace care și-au pierdut ocuparea forței de muncă și de trai la Covid-19 pandemie. Printr-un proiect de lege pentru a înlocui bugetul Ordonanței adoptat de fostul guvern, guvernul Sher Bahadur Deuba și-a dezvăluit planul de a cheltui miliarde Rs5 pentru a stimula gospodăriile sărace din întreaga țară.

Lucrătorii din sectorul neorganizat care și-au pierdut locurile de muncă din cauza pandemiei și nu au primit noi locuri de muncă, iar vânzătorii stradali extrem de săraci sunt eligibili pentru ajutorul guvernului. De zi cu zi a salariilor lucrătorilor, agricultura muncitori, extractoare ricșa, transport public muncitori și familiile care și-a pierdut unicul susținători de familie la pandemie sunt, de asemenea, eligibile.

„Guvernele locale sunt responsabile pentru colectarea cererilor de la beneficiari și verificarea acestora”, a declarat Ritesh Shakya, purtătorul de cuvânt al Ministerului Finanțelor, pentru The Post. „Ministerul va elibera fonduri după finalizarea procesului de verificare.”

Cu liniile directoare în vigoare, acum guvernele locale pot solicita cereri de la beneficiarii vizați. Va dura cel puțin o lună pentru ca beneficiarii să primească grantul.

Persoanele care se califică pentru subvenție trebuie să aplice la birourile respective ale episcopiei. Birourile Episcopiei verifică apoi cererile și fac recomandări administrației locale. Autoritățile locale respective trebuie să selecteze beneficiarii pe baza cotei prescrise acestora.

„Cotele pentru administrațiile locale respective au fost alocate pe baza numărului de gospodării, a indicelui de dezvoltare umană și a statutului socio-economic al populației de acolo”, se arată în documentul orientativ. Familiile care au unul dintre membrii lor în locuri de muncă permanente sau temporare și familiile care primesc pensia guvernului sau plățile de securitate socială ale guvernului nu sunt eligibile pentru subvenție.

Cei care primesc stimulentul guvernamental trebuie să fie dispuși să lucreze voluntar în viitor în cadrul Programului de angajare independentă a Primului Ministru.

Deși Ministerul gestionării terenurilor, cooperativei și reducerii sărăciei a identificat deja familii sărace în 49 de raioane, Ministerul Finanțelor a autorizat guvernele locale pentru selectarea și verificarea celor nevoiași.

Ministerul de reducere a sărăciei a identificat deja 391,381 gospodării sărace prin cercetarea a 1,22 milioane de gospodării din 26 de raioane. De asemenea, este în curs de finalizare a verificării a 290.000 de gospodării din alte 23 de raioane și lucrează la alte 15 raioane.

Cu toate acestea, Ministerul Finanțelor a pregătit liniile directoare fără a consulta Ministerul de reducere a sărăciei. „Ministerul Finanțelor nu ne-a consultat. Gospodăriile pe care le-am selectat nu au fost incluse în lista beneficiarilor noii asistențe”, a declarat pentru Post un înalt oficial din cadrul Ministerului pentru reducerea sărăciei.

Atunci când guvernul a impus o Covid-19 închis începând cu 23 Martie, în 2020, federal și guvernele locale au anunțat relief pachete pentru oamenii săraci afectate de închiderea și guvernele locale au făcut aranjamente pentru a distribui alimente și alte ajutoare materiale, inclusiv mese gratuite vizează zi cu zi a salariilor lucrătorilor și nevoiași.

Conform raportului Ministerului Afacerilor federale și Administrației Generale, acesta a cheltuit aproximativ miliarde Rs3 și 5.7 milioane de persoane au beneficiat de pachetele de ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.