Ar trebui să înveți de la concurentul tău

Covid-19 a luat 28 de milioane de ani de la viață în 31 de țări, relevă studiul

Un studiu realizat de un cercetător britanic estimează că 28 de milioane de ani de viață s-au pierdut în 31 de țări din cauza deceselor cauzate de noua pandemie de coronavirus în 2020. Rusia, Statele Unite și Bulgaria sunt națiunile care au văzut populația trăind mai puțin din cauza Covid-19.

Studiul, realizat de Profesorul Nazrul Islam și publicat de The Jerusalem Post, evaluate la moartea număr de 37 de țări și folosit ca un parametru speranța de viață a populației și la vârsta de oameni care au murit din cauza Covid-19.

Rata ridicată a anilor de viață pierduți de cetățenii Rusiei, Statelor Unite și Bulgariei indică numărul mare de decese ale persoanelor în vârstă de 65 de ani și mai puțin în aceste țări. Lituania și Polonia completează lista națiunilor cele mai afectate în studiul Islamului.

Rusia a avut cea mai mare pierdere de ani de viață: 2 ani și 4 luni în medie în rândul bărbaților și 2 ani și 2 luni în rândul femeilor. În SUA, căderea a fost de 2 ani și 3 luni (bărbați) și 2 ani și 2 luni (femei). În Bulgaria, rezultatele pentru bărbați și femei au fost, respectiv, 1 an și 11 luni și 1 an și 4 luni. Căderile din Lituania au fost de 1 an și 10 luni și de 1 an și 3 luni.

În total, 31 de țări au pierdut 222 de milioane de ani de viață, dintre care 28, 1 milioane sunt peste așteptări.

Alte șase țări studiate de cercetătorul britanic au arătat stabilitate în comparația dintre parametrii speranței de viață și vârsta celor uciși de Covid-19: Coreea de Sud, Danemarca, Islanda, Norvegia, Noua Zeelandă și Taiwan.

Printre cele șase popoare, norvegienii, neozeelandezii și taiwanezii au văzut că speranța de viață în țările lor crește în timpul noii pandemii de coronavirus, urmând metodologia cercetării Islamului. Pentru britanici, accesul universal la sănătate este vital în astfel de momente.

„Sănătatea este cu siguranță un factor crucial”, explică Islamul. „Capacitatea de a răspunde situațiilor de urgență precum pandemia și accesul egal la serviciile de sănătate [a fost decisivă în pandemie].”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.